Экспертно

Окупанти продовжують штурмувати Бахмут та КамАЗами звозять своїх поранених у шпиталі – Генштаб

Читать на русском

Окупанти продовжують штурмувати Бахмут та КамАЗами звозять своїх поранених у шпиталі – Генштаб
Окупанти продовжують штурмувати Бахмут та КамАЗами звозять своїх поранених у шпиталі – Генштаб

Російські окупанти не залишають спроб захопити місто Бахмут на Донеччині. Наразі там ведуться позиційні бої.

Об этом сообщает Минправда

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ у Facebook 20 березня. Також наголошується, що через значні втрати російські загарбники облаштовують все більше своїх госпіталів уздовж лінії зіткнення.

Втрати російської армії

У тимчасово окупованій Розівці на Запоріжжі, у будівлі місцевої лікарні розташований один із облаштованих загарбниками шпиталів. Минулої доби туди привезли близько 50 важкопоранених військовослужбовців армії держави-терориста. Також у населеному пункті Високе Запорізької області окупанти облаштували госпіталь у будівлі місцевої школи. Туди, протягом 19 березня завезли велику кількість тяжко поранених. Для цього ворог використав 4 медичні вантажівки на базі автомобіля КамАЗ.

Крім того, за даними Генштабу, авіація Сил оборони за добу завдала 9 ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили 3 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки супротивника.

Російські обстріли

Протягом доби противник завдав 13 авіаційних та 4 ракетних ударів, а також здійснив 7 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Загальна ситуація за напрямами

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському – ворог здійснив обстріл районів населених пунктів Середина-Буда, Сопіч, Стариково, Атинське, Костянтинівка, Кондратівка, Волфіно, Олександрівка та Попівка Сумської області; Кам’янська Слобода та Хренівка Чернігівської області, а також Глибоке, Мороховець, Вовчанськ, Землянки, Червоне Перше, Дворічна, Західне, Кам’янка та Червоне у Харківській області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках вкотре артилерійські обстріли зазнали, зокрема, Куп’янська, Крохмальне та Берестове Харківської області; Невське, Піщане, Білогорівка та Діброва в Луганській області, а також Спірне, Торське та Новоселівка Донецької області. Ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку Новоселовського.

На Бахмутському напрямку окупанти не залишають спроб захопити місто Бахмут. Там продовжуються постійні позиційні бої. У той же час нашими захисниками було відбито атаки противника в районах Богданівки та Івановського. Ворожі обстріли зазнали Міньківка, Васюківка, Желєзнянське, Бахмут, Григорівка, Іванівське, Олександро-Шультине, Діліївка та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Бердичі, Авдіївка та Північне. Ворожі обстріли зазнали, зокрема, Новобахмутівка, Кам’янка, Авдіївка, Ластівчине, Красногорівка, Гострое, Георгіївка, Мар’їнка, Вугледар та Велика Новосілка Донецької області.

У Запорізькому та Херсонському напрямках супротивник веде оборону. Обстріляли райони низки населених пунктів. Серед них – Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Гуляйпільське, Білогір’я, Мала Токмачка, Оріхів, Новоданилівка, Новоандріївка та Кам’янське Запорізької області; Времівка, Новопіль та Новосілка – Донецької, а також Дудчани, Зміївка, Козацьке, Іванівка, Антонівка, Зеленівка, Благовіщенське, Дніпровське, Білозерка та Берегове Херсонської області.

Окупанти продовжують штурмувати Бахмут і КамАЗами звозять своїх поранених у шпиталі – Генштаб
Окупанти продовжують штурмувати Бахмут і КамАЗами звозять своїх поранених у шпиталі – Генштаб

Источник: Криминальная Россия